top of page

Until First post

Στα πλαίσια της διπλωματικής μου εργασίας, “Σχεδιασμός χωρικού περιβάλλοντος vιdeοgame”, θα σχεδιάσω ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, που πραγματεύεται τις φοβίες ενός παιδιού. Από την προοπτική πρώτου προσώπου, από την οπτική του χαρακτήρα, ο παίκτης βιώνει χώρους που δημιουργούν πίεση και άγχος. Το παιδί ερχόμενο αντιμέτωπο με φοβίες που κανένας δεν φανταζόταν, ανακαλύπτει τις κρυφές του δυνάμεις, oι οποίες το βοηθούν να ξεπεράσει τα εμπόδια στην πορεία του παιχνιδιού.


Βιώνοντας έναν κλειστοφοβικό χώρο θα ανακαλύψει την δύναμη της διάτρησης, με την οποία έχει την ικανότητα να διαπερνάει κλειστά όρια. Πέφτοντας από ένα ψηλό σημείο, την δύναμη της αιώρησης, και στο σκοτάδι, την δυνατότητα να κινείται μέσω των σκιών. Οι δυνάμειsς του παιδιού στην πορεία του σχεδιασμού μπορεί να αλλάξουν για να προσαρμοστούν στις απαιτήσειsς των χώρων.

Ο κλειστοφοβικός χώρος σχηματοποιείται από έναν διάδρομο, ο οποίος στενεύει κατά την κίνηση του παίκτη, ενώ η κίνηση δια μέσω των σκιών κάνει αναγωγή τον τρισδιάστατο χώρο σε δισδιάστατο.

Ο σκοπός κάθε χώρου είναι να εντοπιστεί και να ανοίξει η πόρτα που οδηγεί στον επόμενο. Η ιστορία ξεκινά με το παιδί στο δωμάτιο του, και αναπτύσσεται στους χώρους στους οποίους θα ανακαλύψει τις τρεις του δυνάμεις. Πρόκειται για ένα παιχνίδι πρόκλησης και εξερεύνησης. Προυποθέτει ικανότητες χειρισμού των μηχανισμών, επίλυσης γρίφων, σε πίεση χρόνου, και ωθεί τον παίκτη να ανακαλύψει στοιχεία του χώρου.

Οι δυνατότητες του παίκτη είναι η κίνηση (wasd), το άλμα (spacebar), σκύψιμο (shift), επιλογή δύναμης (ροδέλα ποντικιού), χρήση επιλεγμένης δύναμης (αριστερό κλικ).

The Time Room. Δωμάτιο χρόνου.

Αντίστροφη μέτρηση του διαθέσιμου χρόνου πριν κλεισει η πόρτα του χώρου. Ο χώροsς είναι κυκλικόsς και η κίνηση του παίκτη ειναι δεξιόστροφη. Πίεση Πρόκληση χρονικού περιορισμού.

The Amusement Park. Το Λουνα παρκ.

Χώρος απροσδιορίστου σχήματος. Ρόδα, τραινάκια, φώτα, φωνές, δυνατή μουσική, γέλια. Όσο ο παίκτης πλησιάζει παρατηρεί οτι ο χώρος ειναι άδειος, και οτι δεν υπάρχει κανέναsς άνθρωποsς. Εγκατάληψη Πρόκληση Γρίφου.

The Reflection Room. Δωμάτιο Κατόπτρων.

Χωρος απροσδιόριστου μεγέθουsς. Υλικά μεγάλης ανάκλασσης αλλάζουν την αντίληψη της κλιμακαsς. Ιλιγγος. Πρόκληση Γρίφου.

Τhe Empty Room. Ο Κενός Χώρος.

Ένας απλός άδειος συμμετρικός χώρος. Ομοιόμορφα υλικά, χρώματα και φως. Κανένας ήχος Απομόνωση.

Follow Us
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Google+ Basic Black
Recent Posts
bottom of page